Dagtochten2018-10-20T12:14:44+00:00

Gaat u met ons mee op reis?

Gezellig op een dagtocht. Ieder jaar zoeken wij met zorg de leukste bestemmingen voor u uit! Zo kunt u zorgeloos genieten van het leukste dagje uit. Met onze luxe touringcars en gezellige chaufeurs bent u in goede handen.

Dagtochten November

Christmas World
Kerstshow

Di 20 November & Do 29 November

in Duiven is er een volledig gratis overdekte kerstmarkt van maar liefst 10.000m2 genaamd ‘Christmas World Kerstshow’.lees meer....

Zo is daar het grootste miniaturendorp van Europa te zien, evenals het grootste kunstkerstbomenbos. Vergaap u aan de uitgebreide sortering van kerstverlichting, kerstversiering en minikerstboompjes. Er is zelfs een compleet nieuw restaurant waar u geheel vrijblijvend een heerlijke lunch kunt nuttigen. Bij deze kerstmarkt verzorgen wij alleen het vervoer.

€ 15,00

Boeken

Dagtochten Mei

Gaasterland en Hindeloopen

DO 10 mei
Hemelvaartsdag

Gezellig naar het Friese Gaasterland. Onze heerlijke dagtocht brengt ons via de Flevopolder door naar het prachtige Friese landschap. De dag zullen wij afsluiten met een driegangendiner. lees meer....

Onderweg naar het Friese Gaasterland stoppen we in de Flevopolder voor twee kopjes koffie met gebak. Na de koffie rijden we door tot we op een gegeven moment een vriendelijke boerin een lift geven die ons vraagt mee te rijden naar het wonderschone Hindeloopen. En dat doen we.

Zij stapt in en vertelt ons onderweg over de Friese taal de Friese boerderijen, de Friese
klederdracht, de Friese sporten en de prachtige omgeving waar we door rijden. We gebruiken in Hindeloopen de lunch en u krijgt uiteraard ruime gelegenheid het stadje te bekijken of een bezoek te brengen aan het schaatsmuseum. Op de terugweg stoppen we bij een restaurant voor een heerlijk
driegangendiner.

 

€ 66,00

Boeken
Een dagtocht naar het prachtige Texel. Waar wij een heerlijk driegangendiner gaan eten bij De Pelikaan. Uiteraard mag een bezoek aan Ecomare niet ontbreken op onze dagtocht naar Texellees meer....

Onderweg naar Den Helder maken we een koffiestop. We gaan aan boord van de veerboot en na een halfuurtje varen stappen we uit op Texel om even heerlijk uit te waaien.

Bij aankomst op Texel rijden we naar het goede en bekende restaurant De Pelikaan voor een heerlijk driegangen diner. Aansluitend rijden we naar Ecomare: het informatiecentrum voor Wadden- en Noordzee met een natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium, vogelopvang, duinpark en bezoekerscentrum voor het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Nergens anders kunt u zeehonden van zo dichtbij bekijken. Verwonder u over de reusachtige zeevogels in de vogelopvang en maak kennis met de bruinvis, de mini-walvis uit de Noordzee. Duik zelf in de zee in het Zeeaquarium en ontdek alles over de vissen, haaien, roggen en andere zeedieren die er leven.

U krijgt nog ruim de gelegenheid om souvenirs te kopen alvorens we het eiland weer verlaten voor de terugreis.

 

€ 65,00

Boeken

Dagtochten Juni

Raadsel en
verrassingsdagtocht

DI 05 JUNI

Laat u verassen met deze gezellige dagtocht. Een heerlijke dag met koffie, gebak, lunch en diner! lees meer....

Alléén de chauffeur weet deze dag de route en de bestemming. De chauffeur houdt tot op het laatste moment de bestemming geheim. Uiteraard kunt u rekenen op een fonkelnieuw en gevarieerd programma, we pakken het iedere keer weer anders aan.

Laat u zich deze dag weer eens ouderwets verrassen!

€ 69,00

Boeken
Deze dagtocht gaan we genieten van de prachtige natuur in het tot mooist gekozen natuurgebied van Nederland, de nieuwe Biesbosch. We eten een heerlijk driegangendiner en bezoeken het mooie Woudrichem.lees meer....
De Biesbosch is een belangrijk cultuurhistorisch gebied in Nederland: hier hebben mensen gevochten tegen het water. De natuur is naar eigen hand gezet met een bijzondere griend- en rietcultuur, maar uiteindelijk weer teruggegeven aan de natuur.

We worden ontvangen in het hart van de Biesbosch in het compleet nieuwe gebouw van het museum met twee kopjes koffie met gebak: de uitgelezen plek om u kennis te laten maken met het ontstaan, heden en de toekomst van de Biesbosch. Vervolgens gebruiken we een driegangendiner. Na het diner brengen we een bezoek aan de stad Woudrichem. U gaat onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid een wandeling maken door de stad en komt langs vele herkende locaties uit de serie Dokter Tinus.

 

€ 59,00

Boeken

Gaat u ook met ons mee?

Dagtochten Juli

Vaartocht IJsselmeer
en bezoek Urk

Di 10 Juli

Bent u nog nooit in Urk geweest? Vaar dan met ons mee over het IJsselmeer aan boord van passagiersschip De Zuiderzee en ontdek de geheimen van wat ooit het eiland Urk was. lees meer....

We drinken heerlijk twee kopjes koffie met gebak aan de Oostvaardersplassen. Vervolgens rijden we naar Urk waar we aan boord gaan voor een vaartocht over het IJsselmeer. Tijdens de tocht kunt u genieten van het prachtige uitzicht op Urk en ziet u het verschil tussen het hoger gelegen deel — het oude eiland — en het nieuwe gedeelte, wat vroeger nog de Zuiderzee was. Aansluitend varen we vlak langs het windpark Westermeerwind.

Aan boord kunt u genieten van een heerlijke uitgebreide koffietafel in buffetvorm met verse gebakken kibbeling. Na de vaartocht kunt u een wandeling maken door de oude dorpskern van Urk, een kijkje te nemen bij de vuurtoren, het vissersmonument en het kerkje aan de zee, alvorens we weer terugkeren naar uw opstapplaats.

€ 59,00

Boeken

Hortensia’s en Vondhoeve Museum

DO 26 Juli

Kom alles te weten over hortensia’s in deze betoverende kwekerij waar meer dan 50.000 hortensia’s in vele kleuren en soorten te bewonderen zijn. Dwaal door de kassen, leer zelf boeketten maken en ga mee naar het nostalgische Vondhoeve museum voor de sfeer van weleer.lees meer....

We worden ontvangen bij de hortensia kwekerij met twee kopjes koffie met appelgebak. De gastvrouw leert u hoe u op een eenvoudige manier zelf boeketten kunt maken en leidt u door de prachtige kassen. U krijgt uiteraard ruim de tijd om hortensia’s voor thuis mee te nemen.

Vervolgens gebruiken we een lunch. Daarna rijden we net over de grens van België voor een bezoek aan het Vondhoeve museum. Het museum heeft een uitgebreide collectie gebruiksvoorwerpen uit de tijd van weleer: van alles uit de Brabantse huiskamer en keuken tot kerkelijke attributen. Denk aan kappersbenodigdheden, de melkwagen, boerengereedschap, een verzameling brandweerwagens, pompen en zelfs een hele smederij. Aansluitend maken we gebruik van een driegangendiner.

 

€ 69,00

Boeken

Dagtochten Augustus

Geniet van een heerlijke boottocht over de Kagerplassen en waai uit op de boulevard van Scheveningen. Zie de prachtige natuur van het groene hart van Zuid-Holland.lees meer....

Onderweg stoppen we voor twee heerlijke kopjes koffie met gebak. Vervolgens maken we vanuit Leiderdorp een mooie vaartocht door het Groene Hart van Zuid-Holland. U kunt volop genieten van de mooie natuur en we komen langs de sfeervolle dorpjes aan de Kagerplassen. Tijdens de vaartocht kunt u genieten van een heerlijk onbeperkt pannenkoeken buffet. Aansluitend rijden we naar de boulevard van Scheveningen waar u kunt uitwaaien en kunt genieten van de vele mooie vergezichten. U kunt ook een bezoek brengen aan de vernieuwde Pier, Sea life Scheveningen, of gewoon genieten op het strand in één van de vele strandpaviljoens.

 

€ 55,00

Boeken

Raadsel en
verrassingsdagtocht

DI 28 AUGUSTUS

Laat u verassen met deze gezellige dagtocht. Een heerlijke dag met koffie, gebak, lunch en diner! lees meer....

Alléén de chauffeur weet deze dag de route en de bestemming. De chauffeur houdt tot op het laatste moment de bestemming geheim. Uiteraard kunt u rekenen op een fonkelnieuw en gevarieerd programma, we pakken het iedere keer weer anders aan.

Laat u zich deze dag weer eens ouderwets verrassen!

€ 69,00

Boeken

Dagtochten September

Vaartocht Merwede en de Maas
plus bezoek ‘S Hertogenbosch

Di 4 September

Vaar met ons mee over de Waal en de Maas, van Sleeuwijk naar ’s Hertogenbosch. Tijdens deze dagtocht zien wij iconische locaties en heel veel natuur.lees meer....

Onderweg stoppen we voor twee heerlijke kopjes koffie met gebak. Vervolgens rijden we naar Sleeuwijk waar u aan boord gaat van het prachtige schip ‘De Princehof’. We maken een ca. 2½ uur durende vaartocht over de rivier de Merwede, langs Woudrichem, Slot Loevestein, Heusden, verder over de Maas tot we aankomen in Engelen. Van daaruit gaan we verder met de bus naar ’s Hertogenbosch waar u vrij bent om te genieten van deze Brabantse stad met zijn kathedraal de Sint Jans, zijn musea en de vele gezellige winkels. Tijdens de vaartocht kunt u genieten van een heerlijk onbeperkt pannenkoeken buffet.

 

€ 56,00

Boeken

Veluwezoom en
Roofvogelshow

Do 20 September

Bereid u voor op een prachtige rondrit over misschien wel het mooiste deel van de Veluwe: Het Nationaal park Veluwezoom met haar kasteel en de Posbank.lees meer....

We worden ontvangen met twee kopjes koffie met gebak. Daarna gaan we met de bus een fraaie tour maken waarbij een gids u alles zal vertellen over dit wonderschone deel van de Veluwe. Dit gebied doet wellicht on-Nederlands aan met zijn bijzondere hoogteverschillen, uitgesleten beekdalen en prachtige coulisse-landschappen. Aansluitend gebruiken we een heerlijk driegangendiner. Na het diner zal valkenier Reinier de Vries u alles vertellen over het leven van roofvogels, de geschiedenis van de valkerij en de jacht. U krijgt een vliegdemonstratie met roofvogels, waaronder de buizerd, de valk en de grote imposante Oehoe. Als herinnering aan deze dag kunt u met een buizerd op de handschoen een foto laten maken.

€ 67,00

Boeken