Dagtochten


Dagtochten april 2018

Maandag 2e Paasdag

17 april '17
prijs p.p.
65,00

We starten deze dag met een uitgebreid en luxe Paasontbijtbuffet waarbij u kunt kiezen uit warme en koude producten waarbij een ei uiteraard niet zal ontbreken. We stappen vervolgens in de touringcar en maken een mooie rondrit door de Alblasserwaard en de Vijfherenlanden en een deel van de Waterlinie route. Bij terugkomst in het restaurant in Lexmond krijgen we een presentatie over bloemschikken en kunnen we zelf ook de handen uit de mouwen steken. Iedereen mag zijn eigen creatie mee naar huis nemen. Tijdens het bloemschikken krijgen we nog van een kopje koffie met wat lekkers aangeboden. En ter afsluiting genieten we nog van een heerlijk Paasdiner, wat u beslist zal smaken.

( Inclusief: Luxe en uitgebreid Paasontbijtbuffet rondrit met gids, kop soep met broodje, presentatie en eigen Paasstukje maken, kopje koffie met wat lekkers, luxe Paasdiner varkenshaas ).

Varen rond Amsterdam

22 april '17
prijs p.p.
53,00

In Diemen stappen we op de rondvaartboot van rederij Hattem. We maken een vaartocht door en om de stad Amsterdam, ook wel de Amstel Cruise genoemd. Met de luxe salonboot varen we via het Amsterdam-Rijnkanaal naar het Binnen-IJ. Voor het Centraal Station varen we het Oosterdok in en passeren het Nemo, het Scheepvaartmuseum en het VOC Schip ‘de Amsterdam’. Zo zien we ook nog de Stopera, Carré , de Magere Brug en het Amstel Hotel. Tijdens de rondvaart genieten we van een koffietafel met kroket. 

( Incl. vaartocht 5,5 uur, koffietafel met kroket )

Bloemendagen Anna Paulowna

29 april '17
prijs p.p.
49,00

De Bloemendagen / Bloemozaïkdagen van Anna-Paulowna zijn een jaarlijks terugkerend evenement vol fleurige bloemenpracht, kunstzinnigheid en creativiteit. Als Anna Paulowna op haar mooist is, nodigt de Stichting Bloemendagen u uit om een bezoekje te brengen aan de polder. Bollenvelden staan in bloei en kleuren en geuren u tegemoet. Vijf dagen lang staan er door heel Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard tientallen mozaïeken, gemaakt door de inwoners. Dit zijn grote schilderijen op tempex waarin duizenden bloemetjes van hyacinten zijn geprikt. Deze staan in tuinen tentoongesteld en zijn voor iedereen te bewonderen. En een gids in de bus verteld er over tijdens de rondrit.

( Inclusief: 2 kopjes koffie met gebak, diner, bezoek rondrit met gids langs de bloemmozaïken met een gids in de bus ).

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

Dagtochten mei 2018

Serres van Laken en bezoek Mechelen

3 mei '17
prijs p.p.
44,50

De serres werden ontworpen door Balat, leraar van Horta en vormen een van de meest opmerkelijkste Brusselse monumenten. Deze magische locatie fascineert zowel de liefhebbers van de 19-eeuwse architectuur als de plantenminnaars. Onder de indrukwekkende overkappingen van glas en staal vind je betoverende en zeldzame plantensoorten. Een niet te missen monument! Behalve de serres zelf kan je ook het atelier bezoeken van Koningin Elisabeth. De route leidt je ook naar buiten, vlakbij het kasteelpark.

( Inclusief: Entree Serres van Laken, vrije tijd in Mechelen, diner )

Friesland

15 mei '17
prijs p.p.
66,50

Een vaartocht over de Friese Meren is altijd genieten. Een onvergetelijke belevenis op het water in Friesland over het Sneekermeer, door pittoreske dorpjes of één van de elf steden? We maken een tocht van 5 uur waarbij u uw ogen uitkijkt. Op de boot gebruiken we een uitgebreide koffietafel met soep én kroket. 

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, 5 uur durende rondvaart Friese Meren , koffietafel met soep én kroket ).

Boerenbondmuseum en smokkelen ( Hemelvaartsdag )

25 mei '17
prijs p.p.
68,75

"Je knippert met je ogen, en ineens sta je in het Brabantse boerenleven van een eeuw geleden. Compleet met een boerderijgedeelte met levende dieren, een gezellig dorpsplein met verschillende ambachtshuisjes, een klompenfabriek en zelfs een handkrachtzuivelfabriek.

Na de lunch komen we alles te weten over het smokkelen. Met een gids rijden we een smokkelroute en hoort u spannende smokkelverhalen. 

( Inclusief: 2 kopjes koffie met gebak, entree Boerenbondmuseum, rondleiding met gids, koffietafel met kroket, filmpresentatie smokkelen, smokkelroute met gids, diner )

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

Dagtochten juni 2018

Texel ( 2e Pinksterdag )

5 juni '17
prijs p.p.
56,00

Onderweg naar Den Helder maken we een stop voor koffie en gebak. Aangekomen op Texel stapt de gids bij u aan boord om een bustocht te maken over het eiland die u de fraaiste plekjes laat zien en bijzondere verhalen over het eiland verteld. Zo ziet u het duingebied, Nationaal Park, de Hoge Berg, het natuurgebied de Slufter en leuke plaatsjes als Oudeschild, De Koog en Den Burg. Rond het middaguur is er tijd voor een uitgebreid driegangen diner. We zijn ca. 5 uur op het eiland. 

Let op!!     let op!!    let op!!

Onderstaande tekst is per ongeluk op de website geplaatst maar is niet correct. We hebben geen fietsen geregeld op Texel, dat is een misverstand. U kunt deze dagtocht kosteloos annuleren als u al geboekt heeft. Excuses voor het ongemak.

 Onderweg naar Den Helder maken we een stop voor koffie en gebak. Aangekomen op Texel stapt de gids bij u aan boord om een bustocht te maken over het eiland die u de fraaiste plekjes laat zien en bijzondere verhalen over het eiland verteld. Zo ziet u het duingebied, Nationaal Park, de Hoge Berg, het natuurgebied de Slufter en leuke plaatsjes als Oudeschild, De Koog en Den Burg. Na de rondrit heeft u pauze in het dorpje De Koog, welke voor eigen rekening is. Na de lunch staat de fiets voor u klaar om op eigen gelegenheid het eiland te gaan ontdekken, met behulp van fietsroute. Er zijn vele bezienswaardigheden op het eiland om te gaan bezoeken. Op de terugreis nog een diner voordat u deze dag gezamenlijk afsluit.

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, overtocht, rondrit met gids, diner )

Hanzedagen Kampen

17 juni '17
prijs p.p.
33,50

vier dagen lang is het feest in de stad. Van Koggewerf tot Oorgat en van IJsselkade tot Stadspark. Overal zijn activiteiten om deze mooie binnenstad te laten zien. In 2017 organiseert Kampen de Internationale Hanzedagen en is daarmee dé trotse gastheer van dit grootse evenement! De Hanzedagen zijn bijeenkomsten van Europese Hanzesteden. Ieder jaar organiseert één van de Hanzesteden een ontvangst waarbij alle andere Hanzesteden welkom zijn om elkaar te ontmoeten en de steden te promoten. Inmiddels is dit een internationaal netwerk van 187 Hanzesteden uit zestien landen. Een groots evenement waarbij men veel bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. 

 

Dagtocht hanzedagen kampen, dagtocht senioren, dagtocht ouderen, dagtcocht met de bus, dagtocht zonnebloem, dagtocht kbo, dagtocht pcob, dagtocht met de bus, dagtochtjes, 

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, vrij bezoek Hanzedagen Kampen )

Zeeland

23 juni '17
prijs p.p.
64,00

Via Rotterdam rijden we naar richting Zeeland met onderweg een koffiestop. Verdere doorreis naar Wolphaartsdijk waar de lunch al op ons staat te wachten. Na de lunch maken we een prachtige rondrit met een ervaren gids door Walcheren van ca. 3 uur incl. een pauze van 45 minuten. Via Koudekerke gaan we naar Vlissingen. "Vlissingen bruisend als de branding", het motto van de stad. We zien de standbeelden van Frans Naerebout en Michiel de Ruyter. We nemen in Vlissingen de tijd voor een vrije drinkstop. 

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, koffietafel met kroket, rondrit Walcheren met gids, diner, vrije tijd in Vlissingen )

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

Dagtochten juli 2018

Maeslandkering en varen door het Westland

12 juli '17
prijs p.p.
73,00

Geen enkele waterkering ter wereld heeft grotere beweegbare onderdelen dan de Maeslantkering. Dit Deltawerk kan een vloedgolf van 5 m boven NAP aan. De Maeslantkering ligt in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland en werd gebouwd tussen 1991 en 1997. Het bouwwerk is volledig automatisch gestuurd en vormt samen met de Hartelkering en de dijkverbreding Rozenburg de Europoortkering. De Maeslantkering is een voorliggende kering, wat betekent dat hij de eerste klappen opvangt bij hoogwater vanuit zee. Hiermee beschermt de stormvloedkering de inwoners van Zuid-Holland. Na de lunch maken we nog een schitterende rondvaart door het Westland via vaarten en riviertjes en laat feitelijk de streek zien aan de andere kant.... wél zo leuk want vroeger ging in dit gebied alle aan- en afvoer van spullen, grondstoffen en producten grotendeels over het water per platbodem.

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, bezoek Maeslandkering met gids, koffietafel met kroket, vaartocht door het westland, diner )

Luikse Zondagmarkt

23 juli '17
prijs p.p.
38,00

De zondagmarkt La Batte in Luik is niet te missen, iedere zondag ligt deze als een drukbezaaide slinger met een lengte van wel twee kilometer op de Maaskade. Vroeger waren het voornamelijk Belgen die hun waren aanbieden maar vandaag de dag is La Batte tevens een multiculurele markt met een internationaal aanbod op het gebied van kleding, huisraad, eten en drinken. Overigens bevinden zich op deze markt zowel officiële marktkramen, als geïmproviseerde 'kraampjes' onder parasols en dergelijke. Na je bezoek aan de markt is het heerlijk bijkomen in een van de café's nabij de markt. Café Lequet is zonder twijfel de meest populaire plek.

( Inclusief: 2 x koffie met Limburgse Vlaai, vrij bezoek Luikse Zondagmarkt )

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

Dagtochten augustus 2018

Museum Escher in Den Haag en Boulevard Scheveningen

10 augustus '17
prijs p.p.
60,00

Een permanente tentoonstelling met ruim 150 werken van de kunstenaar M.C. Escher in Den Haag! Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is. De middag kunt u geheel vrij besteden aan de boulevard van Scheveningen met een nieuwe reuzenrad letterlijk als hoogtepunt op de pier. Met het Reuzenrad op de Pier heeft De Pier een unicum in huis: Europa’s eerste reuzenrad boven de zee! Het ruim vijftig meter hoge reuzenrad telt 36 gesloten gondels met airco waaronder één VIP-gondel die is voorzien van een glazen bodem. 

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, entree Museum Escher, rondleiding met gids, vrije tijd Boulevard Scheveningen )

Betoverende chocolade en Architectuur

23 augustus '17
prijs p.p.
51,00

In 2012 is het Chocolade Atelier van Frits van Noppen verhuisd naar een prachtig groter pand, door het succes van zijn demonstraties werd ook de behoefte naar een grotere capaciteit steeds meer merkbaar. Doordat de gehele groep via de geluidsinstallatie en een groot videoscherm goed kan volgen wat er gebeurt is het natuurlijk lachen, knoeien, proeven, zelf proberen en het resultaat na afloop meenemen naar huis........voor de lunch zetten wij u af bij de nu al wereldberoemde nieuwe Markthal van Rotterdam. U kunt hier lekker rondstruinen en zodoende voorzien in uw eigen lunch. Na de lunch heeft u een paar uur vrije tijd in het centrum van Rotterdam 

( Inclusief: 2 kopjes koffie met gebak, demonstratie chocolade maken en proeven, vrij bezoek Markthal en centrum van Rotterdam, diner )

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

Dagtochten september 2018

Visserijdag Spakenburg

2 september '17
prijs p.p.
30,50

De Visserijdag in Spakenburg brengt u terug in de tijd dat Spakenburg een vissershaven was.Op de eerste zaterdag van september, dit jaar op 2 september, wordt traditiegetrouw in Spakenburg de Visserijdag georganiseerd. De Bruine Vloot Spakenburg, organisator van dit festijn, laat de bezoekers de sfeer proeven van de ooit zo levendige visserijcultuur in dit voormalige Zuiderzeedorp. Thema van de Visserijdag is de Watersnoodramp van 1916. Ieder jaar kiest de organisatie een thema voor de Visserijdag. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Spakenburg – evenals andere Zuiderzeedorpen – getroffen werd door de watersnoodramp. Om de impact van losgeslagen 20-ton-wegende botters op eenvoudige huizen te ervaren, worden er DRIE botters op historische plaatsen op de wal gezet.

( Inclusief: 2 kopjes koffie met gebak, vrij bezoek Visserijdag Spakenburg )

Raadsel- en verrassingstocht

20 september '17
prijs p.p.
,68

U kunt niet kiezen, dan hebben wij een leuke verrassing voor u. De invulling van deze dag houden wij geheim zodat wij u op de dag zelf kunnen verrassen met een gevarieerd programma. Wij proberen altijd weer iets nieuws te vinden waar we nog niet eerder zijn geweest. Het moet tenslotte wel een verrassing worden….

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, ...., koffietafel, ...., diner)

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

Dagtochten oktober 2018

Stamppot op de Veluwe

5 oktober '17
prijs p.p.
52,00

Beleef het boerenleven, de familie De Weerd maakt er een belevenis van ! Bij de Hertenboerderij doen ze alles op z'n 'boerenbest', met eenvoudige middelen maakten ze hier een ontzettend leuke beleving voor groepen. Naast herten zijn er ook alpaca's en allerlei andere leuke en kleine boerderijdieren. Een superhartelijke ontvangst in een mooie groepsruimte met beeldpresentatie en een gezellig kwebbelende Annie.  Bij de beelden is persoonlijke uitleg en kan de groep het leven op de Hertenboerderij gedurende het hele jaar zien. Voer de herten, aai konijntjes en alpaca's en bewonder de pauw Jeroen. Na de lunch maken we een schitterende natuurtocht over de Veluwe met een Veluwe specialist als gids

( Inclusief: 2 x koffie met gebak, beeldpresentatie, rondleiding en voeren herten, stamppotbuffet, natuurrondrit over de Veluwe met gids )

Museum Nostalgie en Techniek

17 oktober '17
prijs p.p.
64,00

Het Museum voor Nostalgie en Techniek in het Brabantse Langenboom is een uniek museum voor jongeren, senioren, dames en heren. Een bijzondere collectie oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen van meer dan 70 ambachten en beroepen met duizenden voorwerpen en machines uit het verleden zijn door Wim van Schayik in ruim 70 jaar verzameld, gerestaureerd en tentoongesteld. Van handgereedschappen tot de eerste elektrisch aangedreven machines voor huis, tuin, keuken, werkplaats, kantoor, praktijk, kerk en op het land; u kijkt uw ogen uit! Voor senioren heeft het museum een hoog nostalgisch “Oh-Ja” gehalte terwijl -ook voor de jongere generaties- veel voorwerpen een gevoel oproepen van bewondering en verbazing over het menselijk vernuft, geduld en vakmanschap.

( Inclusief: 2 x kopjes koffie met gebak, diner, entree Museum Nostalgie & Techniek, ontvangst met koffie, rondleiding met gids, 2 consumpties p.p. )

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

Dagtochten november 2018

Oranjemuseum en de Nachtwacht gemaakt van miniklompjes!

1 november '17
prijs p.p.
68,00

Diepenheim heeft een grote verrassing in Twente, het nieuwste van de drie Oranjemusea in Nederland met de enige en grootste bordencollectie van Het Huis van Oranje in Nederland.  Ze hebben er hier ruim 1000 verzameld! Een pronkstuk in het museum is ook de Koninklijk gedekte tafel waar tijdens de rondleiding uitgebreid bij stilgestaan wordt. Klompenkunstenaar Dijkman & De Klompen Nachtwacht. Zo'n klompenmaker zag je nog nooit !! Verrassend moderne jonge vent met humor en creativiteit!  Toch is hij al de vierde generatie, maar wat hij doet is pure kunst. Martin reist dan ook de hele wereld over voor demonstraties.  Zijn kunstenaarschap gaat echter veel verder dan klompen maken, een aantal jaren geleden is hij begonnen met het maken van mozaiek van mini klompjes.  Zijn levenswerk is echt ongelofelijk: De Nachtwacht in 30.000 miniklompen! Tijdens een bezoek is er dus een humoristische demonstratie klompen maken en een presentatie over het tot stand komen van zijn kunstwerk. Alles wordt door hem uitgelegd aan de hand van foto's, dan gaat het gordijn open... en dan OOOH en AAAH als de groep de echte KlompenNachtwacht ziet!

( Inclusief: 2 x koffie met Amalia-gebak, entree Oranjemuseum, rondleiding met gids, koffietafel+warme snack, entree en uitleg Klompenatelier Dijkman, diner)

Boeken

Bent u geïntresseerd in één van de dagtochten, dan kunt u hier boeken.

Boeken!

dagtocht met de bus  dagtocht senioren